Kaakchirurg Amstelveen

Welkom bij de kliniek voor kaakchirurgie Amstelveen! Onze kaakchirurgen zijn experts gebied van mond-, kaakchirurgie. Hij heeft jarenlange ervaring in zowel de academische wereld als in ziekenhuizen en staat bekend om zijn persoonlijke aanpak en academische visie.

Wij bieden hoogstaande zorg op maat en begeleiden onze patiënten niet alleen tijdens hun behandeling, maar ook daarna. Bij ons kunt u terecht voor verschillende kaakchirurgische behandelingen, zoals het plaatsen van tandimplantaten en het verwijderen van verstandskiezen. Daarnaast helpen wij ook bij aandoeningen aan de mond, kaken en aangezicht.

Onze kliniek werkt nauw samen met andere specialisten, zodat u altijd de best mogelijke behandeling krijgt. Bij ons staat u als patiënt centraal en streven wij naar een optimale gezondheid van uw gebit en mond. Maak daarom snel een afspraak bij onze kliniek voor de kaakchirurg in Amstelveen!

kaakchirurg Amstelveen

Informatie of afspraak maken met kaakchirurg te Amstelveen?

Ons team staat u graag te woord om uw vragen te beantwoorden. Wilt u liever gelijk een afspraak in plannen? Dat kan direct online.

Wij hebben geen lange wachttijden!

kaakchirurg Amstelveen

Kosten Kaakchirurgie Amstelveen

Bij de Kliniek voor Kaakchirurgie Amstelveen begrijpen we dat de kosten van een medische behandeling stress en zorgen met zich mee kunnen brengen, en we streven ernaar om uw bezoek aan onze kliniek zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken, inclusief de kostenkant.

Basisverzekering en eigen risico

Wat betreft behandelingen van een kaakchirurg die u nodig heeft, vallen deze in de meeste gevallen onder de basisverzekering, wat betekent dat u in principe alleen het wettelijk verplichte eigen risico hoeft te betalen. In 2020 bedraagt het eigen risico €385, maar het kan zijn dat u hebt gekozen voor een hoger eigen risico. Het is belangrijk om te weten dat de kosten van uw kaakchirurgische ingreep door uw basisverzekering worden gedekt.

Zorgcontracten en eigen bijdrage

We hebben niet met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Als uw verzekeraar geen contract met ons heeft, betaalt u bij ons niet meer dan bij een instelling waar uw verzekeraar wel mee samenwerkt. Bovendien hoeft u bij ons geen eigen bijdrage te betalen. Houd er echter rekening mee dat dit iets anders is dan het eigen risico waar we het eerder over hadden.

Onverzekerde zorg

Er zijn behandelingen die niet onder de basisverzekering vallen, zoals de plaatsing van tandimplantaten. Als u een dergelijke behandeling nodig heeft, moet u de kosten daarvan volledig zelf betalen. Als u een aanvullende verzekering hebt, kunt u proberen om een deel van de kosten daarvan via uw aanvullende verzekering terug te krijgen, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd mogelijk is.

Machtiging

Voor sommige kaakchirurgische behandelingen heeft u speciale toestemming (een machtiging) nodig van uw zorgverzekeraar. Als de zorgverzekeraar deze toestemming verleent, dan worden de kosten vergoed. Wij helpen u graag bij het aanvragen van deze machtiging.

Kostenoverzicht

Wij snappen dat het belangrijk is om van tevoren inzicht te hebben in de kosten van uw kaakchirurgische behandeling. Daarom bieden we u graag een kostenoverzicht aan, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Kom gerust eens langs bij onze kliniek in Amstelveen, dan bespreken we samen wat de kosten van uw kaakchirurgische ingreep zullen zijn. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u met een gerust hart aan uw behandeling beginnen.

De kliniek in Amstelveen

Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft over de behandelingen die wij aanbieden.

Kaakchirurgie

De kaakchirurg is gespecialiseerd in mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA chirurg). Hij of zij is zowel arts als tandarts en…

huis icon

Verwijspraktijk

Uw tandarts of tandarts specialist kan u doorverwijzen naar onze verwijspraktijk. Wij zijn geen praktijk voor algemene tandheelkunde of orthodontie…

Form icon

Verwijzer

Allereerst willen wij u danken voor uw vertrouwen in ons. We zullen er alles aan doen om uw patiënt naar tevredenheid en volgens onze kernwaardes te behandelen…

Veelgestelde vragen aan de kaakchirurg in Amstelveen

U kunt voor diverse kaakchirurgische behandelingen terecht bij de kaakchirurg Amstelveen, waaronder:

  • Het verwijderen van verstandskiezen: Dit kan nodig zijn wanneer de kiezen niet goed doorkomen, scheef staan of problemen veroorzaken met de rest van het gebit.
  • Het plaatsen van gebitsimplantaten: Dit is een behandeling om één of meerdere tanden of kiezen te vervangen door implantaten, die vastgroeien in het kaakbot.
  • Het verwijderen van niet-doorgebroken gebitselementen: In sommige gevallen komen tanden niet goed door en kunnen ze problemen veroorzaken. De kaakchirurg kan deze elementen verwijderen.
  • Het behandelen van wortelpunten: Wanneer er een ontsteking zit in de wortel van een tand of kies, kan een wortelkanaalbehandeling nodig zijn. De kaakchirurg kan dit behandelen.

Neem gerust contact op voor meer informatie over deze behandelingen of het maken van een afspraak.

Het belangrijkste verschil tussen een tandarts en een kaakchirurg is de specialisatie van de laatstgenoemde. Een kaakchirurg heeft naast een tandartsendiploma ook een artsendiploma en is opgeleid om complexere medische ingrepen in en rondom de mond uit te voeren. Dit omvat bijvoorbeeld het verwijderen van verstandskiezen, het behandelen van kaakgewrichtsproblemen, het plaatsen van implantaten en het uitvoeren van reconstructieve gezichtschirurgie. Terwijl een tandarts vooral gericht is op het voorkomen en behandelen van tandbederf en het uitvoeren van reguliere tandheelkundige behandelingen, zoals het vullen van gaatjes en het plaatsen van kronen en bruggen.

Wanneer u bent doorverwezen naar de kaakchirurg in de buurt van Amstelveen, hoeft u zich geen zorgen te maken. De kaakchirurg zal een analyse van uw situatie maken en alle behandelmogelijkheden in kaart brengen, waarna deze worden teruggekoppeld naar uw tandarts. Afhankelijk van de behandelmogelijkheden zal de kaakchirurg sommige behandelingen zelf uitvoeren, terwijl uw tandarts andere behandelingen zal uitvoeren. U kunt erop vertrouwen dat u in goede handen bent en dat de specialisten er alles aan zullen doen om u te helpen met uw mondgezondheid.

Een verwijspraktijk is een specifiek soort medische instelling waar patiënten worden doorverwezen naar specialisten om behandeld te worden voor complexe aandoeningen. In het geval van De Kliniek voor Kaakchirurgie, worden patiënten doorverwezen naar onze praktijk door hun tandarts omdat zij specifieke aandacht nodig hebben van een kaakchirurg. Het is belangrijk om op te merken dat de tandarts de hoofdbehandelaar blijft en De Kliniek voor Kaakchirurgie enkel wordt ingeschakeld bij bijzondere vraagstukken. Dit betekent dat patiënten geen vaste patiënt worden van onze praktijk en alleen behandeld worden op doorverwijzing van hun tandarts.

Onze praktijk bevindt zich op een centrale locatie in Hoofddorp aan de Diamantlaan 15. Wanneer u ons bezoekt, kunt u rekenen op voldoende parkeergelegenheid nabij de praktijk. Dankzij de gunstige ligging is onze praktijk zowel met de auto als het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Zo bevindt het treinstation van Hoofddorp zich op slechts enkele minuten loopafstand van onze praktijk. We heten u graag welkom in onze praktijk!

Bent u op zoek naar een kaakchirurg in Amstelveen?

De Kliniek voor Kaakchirurgie

Wij staan voor u klaar!