ons team

Kaakchirurgie

Tim-#2

Prof. dr. T. Forouzanfar

Kaakchirurg
BIG – 29921833402

Tim Forouzanfar studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en Tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. Hij promoveerde in 2003 bij de afdeling Anesthesiologie en pijnbestrijding aan de Universiteit van Maastricht. Zijn specialisatie tot MKA-chirurg en hoofd-hals oncologie heeft hij aan het VU Medisch Centrum gevolgd. Hij is hoogleraar Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie verbonden aan de afdeling MKA van Amsterdam UMC, visiting professor aan Hasanudding University in Makassar (Indonesië) en decaan van de faculteit tandheelkunde aan Hangzhou Medical College Savaid Stomatology School in Hangzhou (China). Hij staat regelmatig op internationale podia en werkt mee aan meerdere onderzoeks- en patiëntgerelateerde projecten in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Door zijn internationale contacten en werkzaamheden is hij goed op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in de Kaakchirurgie. Een luisterend oor en persoonlijke benadering van zijn patiënten staan bij hem hoog in het vaandel.

P. van Wijngaarden

Praktijk manager

Petra van Wijngaarden is sinds 1986 actief in de tandheelkunde. Ze is begonnen als Tandartsassistente in meerdere tandartspraktijken. Van 1991 tot 2013 was zij assistente op de afdeling Maxillo Faciale Prothetiek (MFP) van de Stichting Bijzondere Tandheelkunde Amsterdam (SBT). Ze assisteerde bij uitgebreid prothetisch werk en het plaatsen van implantaten. Daarnaast was zij als administratief manager verantwoordelijk voor alle aanvragen en ziektekosten gerelateerde werkzaamheden. Sinds 2013 werkte zij als teamleider en praktijkmanager van poli MKA in MC Slotervaart en tweetal grote mondzorg centra. Ze was verantwoordelijk voor een groot aantal medewerkers en de afhandeling van alle financiële en logistieke zaken. Naast haar dagelijkse werkzaamheden is zij actief geweest als bestuurslid van NVAMK en voorzitter van Ondernemingsraad SBT in Amsterdam. Voor haar staat de patiënt centraal en moet de zorg ontzorgt worden zodat de arts al de aandacht aan de patiënt kan geven.

petra team 3

Stichting Bijzondere Tandheelkunde

ridwan #2

Dr. A. Ridwan - Pramana

Angela Ridwan-Pramana studeerde Tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Haar differentiatie tot tandarts Maxillofaciale Prothetiek (MFP) behaalde ze in 2008 aan de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) Amsterdam. Sindsdien is ze gedetacheerd aan de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) van Amsterdam UMC locatie VU medisch centrum en aldaar gepromoveerd. Daar biedt zij zorg aan patiënten met hoofd-hals tumoren. In 2017 werd ze benoemd tot vakgroep voorzitter MFP/TMD aan de SBT en is haar hoofdtaak het bevorderen van Ontwikkeling en Innovatie in de Maxillofaciale Prothetiek en Temporomandibulaire disfunctie. Daarnaast is ze opleider MFP Amsterdam en geeft ze onderwijs aan ACTA Masterstudenten. Haar onderzoekfocus ligt op Maxillofaciale reconstructie en Value Based Healthcare. Ze vindt het belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen bij haar en worden gehoord. Haar doel is zorg te bieden die bij de patiënt past.

Dr. DJ. Jager

Derk Jan Jager is werkzaam als prothetisch-restauratief/maxillofaciaal tandarts. Zijn interesse ligt met name bij de problemen rondom de droge mond en bij patiënten die complexe tandheelkundige zorg nodig hebben ten gevolge van droge mond problemen. Hij behandelt uitsluitend patiënten op verwijzing van andere tandartsen. Op de locatie Hoofddorp zal hij vanaf het voorjaar van 2021 een zogenaamd “speekselspreekuur” starten. 

jager

Meer weten over de kliniek voor kaakchirurgie