ons team

Kaakchirurgie

Tim-#2

Prof. dr. T. Forouzanfar

Kaakchirurg
BIG – 29051426802

Tim Forouzanfar studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en Tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. Hij promoveerde in 2003 bij de afdeling Anesthesiologie en pijnbestrijding aan de Universiteit van Maastricht. Zijn specialisatie tot MKA-chirurg en hoofd-hals oncologie heeft hij aan het VU Medisch Centrum gevolgd. Hij is hoogleraar Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en was 9 jaar afdelingshoofd van de afdeling MKA van Amsterdam UMC.

Hij is visiting professor aan Hasanudding University in Makassar (Indonesië) en decaan van de faculteit tandheelkunde aan Hangzhou Medical College Savaid Stomatology School in Hangzhou (China).

Sinds 1 december 2022 is hij afdelingshoofd van de afdeling MKA van LUMC. Hij staat regelmatig op internationale podia en werkt mee aan meerdere onderzoeks- en patiëntgerelateerde projecten in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Door zijn internationale contacten en werkzaamheden is hij goed op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in de Kaakchirurgie. Een luisterend oor en persoonlijke benadering van zijn patiënten staan bij hem hoog in het vaandel.

P. van Wijngaarden

Praktijk manager

Petra van Wijngaarden is sinds 1986 actief in de tandheelkunde. Ze is begonnen als Tandartsassistente in meerdere tandartspraktijken. Van 1991 tot 2013 was zij assistente op de afdeling Maxillo Faciale Prothetiek (MFP) van de Stichting Bijzondere Tandheelkunde Amsterdam (SBT). Ze assisteerde bij uitgebreid prothetisch werk en het plaatsen van implantaten. Daarnaast was zij als administratief manager verantwoordelijk voor alle aanvragen en ziektekosten gerelateerde werkzaamheden. Sinds 2013 werkte zij als teamleider en praktijkmanager van poli MKA in MC Slotervaart en tweetal grote mondzorg centra. Ze was verantwoordelijk voor een groot aantal medewerkers en de afhandeling van alle financiële en logistieke zaken. Naast haar dagelijkse werkzaamheden is zij actief geweest als bestuurslid van NVAMK en voorzitter van Ondernemingsraad SBT in Amsterdam. Voor haar staat de patiënt centraal en moet de zorg ontzorgt worden zodat de arts al de aandacht aan de patiënt kan geven.

petra team 3

Meer weten over de kliniek voor kaakchirurgie

De Kliniek voor Kaakchirurgie

Wij staan voor u klaar!