Beste Kaakchirurg Nederland

Bent u op zoek naar een ervaren kaakchirurg, bij wie u op korte termijn terecht kunt voor een afspraak? Dan bent u bij De Kliniek voor Kaakchirurgie aan het juiste adres. Onze kliniek is gevestigd aan de Diamantlaan 15 in Hoofddorp. Iedereen is van harte welkom in onze kliniek, waar service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij streven ernaar om de best mogelijke zorg te bieden in een fijne, vertrouwde omgeving, waarbij u als patiënt altijd centraal staat. Dit trachten wij te bereiken middels een multidisciplinaire aanpak in combinatie met duidelijke en persoonlijke communicatie.

Wilt u een afspraak maken?

Dan vragen wij u vriendelijk om telefonisch contact met ons op te nemen. Wij zijn op iedere doordeweekse dag telefonisch bereikbaar van 08:15 tot 17:15. Bel ons op: 023 30 35 911. Eén van onze medewerkers staat u graag te woord en zal direct een afspraak inplannen met onze kaakchirurg.

Wilt u een patiënt verwijzen?

Hartelijk dank voor uw vertrouwen in onze kliniek voor kaakchirurgie. Wij zullen uw patiënt met open armen ontvangen en uw patiënt de best mogelijke zorg bieden. De Kliniek voor Kaakchirurgie is geen praktijk voor algemene tandheelkunde of orthodontie. Dit betekent dat uw patiënt geen vaste patiënt bij ons zal worden. Bekijk voor meer informatie onze pagina voor verwijzers.

Beste Kaakchirurg Nederland

Welkom bij de beste kaakchirurg van Nederland

Bij ons is iedereen van harte welkom. Wij zullen er alles aan doen om u naar volledige tevredenheid van dienst te zijn.

Wij hebben geen lange wachttijden!

Tim Forouzanfar Kaakchirurg

Maak kennis met onze kaakchirurg

Tim Forouzanfar voltooide zijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. In 2003 behaalde hij zijn doctoraat aan de Universiteit van Maastricht in het vakgebied anesthesiologie en pijnbestrijding. Na zijn promotie specialiseerde hij zich tot MKA-chirurg en hoofd-halsoncoloog aan het VU Medisch Centrum. Hij is momenteel hoogleraar in mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie en bekleedde gedurende 9 jaar de positie van afdelingshoofd op de afdeling MKA van Amsterdam UMC.

Daarnaast vervult hij de rol van visiting professor aan de Hasanudding University in Makassar (Indonesië) en is hij decaan van de faculteit tandheelkunde aan de Hangzhou Medical College Savaid Stomatology School in Hangzhou (China).

Sinds 1 december 2022 heeft hij de leiding over de afdeling MKA van LUMC. Tim Forouzanfar is actief op internationale platforms en draagt bij aan diverse onderzoeks- en patiëntgerelateerde projecten in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Door zijn internationale betrokkenheid en werkzaamheden blijft hij goed op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de kaakchirurgie. Hij hecht veel waarde aan het bieden van een luisterend oor en een persoonlijke benadering van zijn patiënten.

Behandelingen door de kaakchirurg

Een kaakchirurg wordt ook wel een MKA-chirurg genoemd en is expert op het gebied van mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. Een MKA-chirurg is zowel arts als tandarts en heeft zich gespecialiseerd in kaakchirurgie door een specialistenopleiding te volgen. Een MKA-chirurg is bevoegd om aandoeningen te behandelen rond de mond, de kaak en het aangezicht. Hierbij kan het gaan om aangeboren aandoeningen. Denk hierbij aan een hazenlip. Maar de aandoeningen kunnen ook in een later stadium zijn ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk of ziekte.

U kunt terecht bij de kaakchirurg voor diverse kaakchirurgische en orthodontische behandelingen, waaronder:

  • Het verwijderen van verstandskiezen
  • Het plaatsen van implantaten
  • Het behandelen van wortelpunten
  • Het vrijleggen van niet doorgebroken gebitselementen


Klik op één van onderstaande behandelingen voor meer informatie, of bel ons op: 023 30 35 911.

CHIRURGISCHE VERWIJDERING

Chirurgische verwijdering

WORTELPUNTOPERATIE (APEXRESECTIE)

Wortelpuntoperatie apexresectie

NIET DOORGEBROKEN GEBITSELEMENTEN

Niet doorgebroken gebitselementen

IMPLANTAAT PLAATSING

Implantaat plaatsing

Veelgestelde vragen aan de kaakchirurg

Hieronder hebben wij een aantal vragen beantwoord die wij veel gesteld krijgen. Staat uw vraag hier niet tussen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Het belangrijkste verschil tussen een tandarts en een kaakchirurg is hun specialisatie en de aard van de behandelingen die ze uitvoeren. Een tandarts is gespecialiseerd in algemene mondgezondheid en tandheelkundige zorg. U kunt terecht bij de tandarts voor controles, reinigingen, vullingen en tandheelkundige restauraties.

Een kaakchirurg is daarentegen een gespecialiseerde medische professional, bij wie u terecht kunt voor complexere chirurgische en orthodontische ingrepen die betrekking hebben op de mond, kaak en aangrenzende gebieden.

De kaakchirurg voert complexe chirurgische en orthodontische ingrepen uit, zoals het verwijderen van verstandskiezen, het plaatsen van implantaten, het behandelen van wortelpunten en het vrijleggen van niet doorgebroken gebitselementen. Daarnaast behandelt de kaakchirurg (aangeboren) aandoeningen zoals kaakgewrichtsproblemen en tumoren in de mond- en kaakregio.

In de meeste gevallen heeft u een verwijzing nodig van een tandarts of een andere medische professional. De (tand)arts zal de situatie eerst beoordelen en bepalen of een verwijzing naar een kaakchirurg noodzakelijk is. Om u te kunnen behandelen, hebben wij een verwijsbrief van uw (tand)arts nodig.

De kosten van een bezoek aan de kaakchirurg kunnen variëren afhankelijk van de aard van de behandeling en de zorgverzekering die u heeft afgesloten. Voor meer informatie over de kosten, kunt u een kijkje nemen op onze kostenpagina. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u hier het beste over informeren.

De Kliniek voor Kaakchirurgie heeft zeer korte wachttijden. Hierdoor kunt u al snel bij ons terecht voor een behandeling door de kaakchirurg. Is er sprake van spoed? Neem contact met ons op en wij zullen u zo snel mogelijk te behandelen. Wilt u weten wanneer de eerstvolgende reguliere behandelmogelijkheid is? Bel ons dan op: 023 30 35 911.

Kom langs bij de beste kaakchirurg van Nederland

De Kliniek voor Kaakchirurgie

Wij staan voor u klaar!